Tell A Friend Natisni

Osnovna paradižnikova omaka

paradižnikova omaka eko paradižniki

Osnovna paradižnikova omaka

Ocena

Sestavine

  • 1,5 kg paradižnikov
  • 1 velik strok česna
  • 1 srednje velik posušen čili (če imate radi bolj pekoče)
  • 2 žlički posušenega origana
  • Sol in poper
  • Ena pest sveže bazilike
  • Oljčno olje

Priprava

1. korak
Blanširamo paradižnike;  Paradižnike pri peclju malo zarežemo in jim namočimo v krop za 3 minute. Ohladimo jih pod hladno vodo, potem jih olupimo  in jim odstranimo semena. Semena je potrebno odstraniti ker lahko zagrenijo omako.

2. korak
Narežemo česen in čili.

3. korak
V posodo z debelejšim dnom damo dve žlici dobrega olivnega olja. Ko se olje segreje dodamo česen in čili malo popražimo in dodamo blanširane paradižnike in dve žlički posušenega origana. Kuhamo na majhnem ognju 1 uro.

4. korak
Omako posolimo in popopramo,  ter dodamo na grobo narezano baziliko. Za konec dodamo še malo olivnega olja.


Omaka lahko počaka v hladilniku en teden ali pa nekaj mesecev v zamrzovalniku.

Tell A Friend Natisni

Povej prijatelju!

S pomočjo spodnjega obrazca lahko posreduješ povezavo do spletne strani svojim prijateljem.
V kolikor želiš priporočilo poslati več osebam hkrati, vpiši njihove emaile ločeno z vejico.

Primer: dejan@example.com, mateja@example.com